Όταν πρόκειται για την εξοικονόμηση ενέργειας, ουσιαστικά μιλάμε για διαχείριση της ενέργειας και αυτό περιλαμβάνει την διαδικασία παρακολούθησης, ελέγχου και την εφαρμογή δράσεων που θα μειώσουν την τελική κατανάλωση ενέργειας σε ένα κτίριο ή οργανισμό. 

Συνήθως αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα: 

1. Μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας και συλλογή των δεδομένων. 

2. Ανάλυση των δεδομένων και εύρεση «ευκαιριών» για εξοικονόμηση ενέργειας.

3. Δημιουργία ενεργειακής στρατηγικής βάσει των εκτιμήσεων για το πόση ενέργεια κάθε «ευκαιρία» θα μπορούσε να εξοικονομήσει. 

4. Ανάληψη δράσης για τη στόχευση των «ευκαιριών» εξοικονόμησης ενέργειας. Δηλαδή την αντιμετώπιση των απωλειών και την αντικατάσταση ή αναβάθμιση του αναποτελεσματικού εξοπλισμού ή ακόμα και του προμηθευτή ενέργειας ή του τύπου ενέργειας που χρησιμοποιείται (ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο). 

5. Παρακολούθηση της προόδου των δράσεων που έχουν ληφθεί αναλύοντας τα δεδομένα των μετρητών για να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας. energy savings

 

Η όλη διαδικασία δεν έχει σχέση με την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, η οποία χρονικά μπορεί να τοποθετηθεί πριν ξεκινήσει η παραπάνω διαδικασία.

 

Στην VioTech προσφέρουμε:

  • Έκδοση ΠΕΑ (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης)thrmo
  • Μετρήσεις ενεργειακής κατανάλωσης (Απολογιστικά μέσω ενεργειακών τιμολογίων, ή αναλυτικά με την χρήση ψηφιακών μετρητικών διατάξεων)
  • Ανάλυση δεδομένων, μελέτη αποτελεσμάτων και οικονομική αξιολόγηση των προτεινόμενων δράσεων.
  • Παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης και μετά την εφαρμογή των επιλεγομένων δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.